KONTAKT LÊLÊ

Tlf.: 53 737373 - info@lele.dk

Restaurant LêLê

Vesterbrogade 40
1620 København V
+45 5373 7373
booking@lele.dk

LêLê Street Kitchen // Vesterbro

Vesterbrogade 56
1620 København V
+45 5373 7325
info@lele.dk

LêLê Street Kitchen // Østerbro

Østerbrogade 56
2100 København Ø
+45 5373 7345
info@lele.dk

LêLê Street Kitchen // City

H.C. Andersens Boulevard 8
1553 København V
+45 5373 7355
info@lele.dk

LêLê Street Kitchen // Lyngby

Lyngby Storcenter
2800 Kongens Lyngby
+45 5373 7323
info@lele.dk

LêLê Street Kitchen // Fisketorvet

Kalvebod Brygge 59
1560 København V
+45 5373 7385
info@lele.dk

LêLê Street Kitchen // Torvehallerne

Frederiksborggade 21
Torvehallerne, Hal 2
1360 København
+45 5373 7395
info@lele.dk 

LêLê Catering

LêLê ApS
Peter Bangs Vej 5C
2000 Frederiksberg
+45 5373 7373
catering@lele.dk

LêLê Foodtruck

+45 5373 7373 (Administration)
info@lele.dk  

ÅBNINGSTIDER

Restaurant LêLê
Mandag-torsdag: 17:00 – 23:30 (køkkenet lukker 22:00)
Fredag-lørdag: 17:00 – 01:00 (køkkenet lukker 22:30)
Søndag: Lukket

LêLê Street Kitchen // Vesterbro
Alle dage: 11:30 – 21:30

LêLê Street Kitchen // Østerbro
Alle dage: 11:30 – 21:30

LêLê Street Kitchen // City
Søndag–onsdag: 11:30 – 21:30
Torsdag–lørdag: 11:30 – 22:00 
Morgenmad:
Mandag–fredag: 07:00 – 10:00
Lørdag–Søndag: 07:00 – 11:00

LêLê Street Kitchen // Fisketorvet
Alle dage: 11:30 – 21:30

LêLê Street Kitchen // Torvehallerne
Mandag til torsdag: 10:00 – 19:00
Fredag: 10:00 – 20:00
Lørdag: 10:00 – 18:00
Søndag: 11:00 – 17:00

LêLê Street Kitchen // Lyngby
Alle dage: 10:00-20:00

LÊLÊS NYHEDSBREV

Bliv inviteret til særarrangementer og få rabatter, gratis opskrifter og seneste nyt fra LêLê. LêLês nyhedsbrev bliver udsendt en gang om måneden på dansk.
 

Se tidligere nyhedsbreve.


FIND OS PÅ LinkedIn

FIND OS

HISTORIEN OM LÊLÊ

Lê familien kom til Danmark i 1979 som bådflygtninge fra Vietnam. De bosatte sig i Nordjylland, hvor forældrene hurtigt fik etableret en succesfuld grillbar.

familien_cropped

De fire Lê-søskende så muligheder i deres barndoms vietnamesiske køkken, som frem til starten af 00erne var forholdsvist ukendt i Skandinavien. I 2003 åbnede de, i samarbejde med Pierre Truchot, LêLês første gadekøkken på Vesterbro i København.

Det blev hurtigt meget populært med meterlange køer, og tre år senere åbnede de derfor Restaurant LêLê i de store lokaler 100 meter længere nede ad gaden.

LêLê har på få år skabt respekt om og kærlighed til vietnamesisk mad. Hos os er stemningen levende, og det autentiske vietnamesiske køkken svinger i takt med moderne internationale tendenser.

Det der begyndte som et lille familieforetagende, har i dag udviklet sig til fem Street Kitchens, foodtruck og festivalboder, flere kogebøger, cateringforretning, og en af de største vietnamesiske restauranter i Skandinavien. 

MADKULTUR I VIETNAM

Vietnams madkultur er påvirket af indflydelsen fra den franske gastronomi med landkøkken, bistro og gourmet. På samme måde kan det vietnamesiske køkken inddeles i tre kategorier: bondekøkken, gadekøkken og kejserkøkken.

I de landlige områder af Vietnam spises der efter det simple bondekøkkens traditioner. Retterne består af det, man allerede har i husholdningen og på marken. En klassiker fra bondekøkkenet er simreretten Bo Kho, den stærke oksekødsragout. Opskrifterne er enkle og rustikke, men meget velsmagende.

I Vietnams byer findes det populære gadekøkken. Vietnameseren elsker at spise fra de små gadestande, hvor man altid kan finde nye lækre streetfoodretter og snacks.  Her får du alt fra sprødstegte wontons, friske sommerruller og de lækre bánh mì - en fransk inspireret sandwich med lynstegt kød og friske urter.

Prøv det vietnamesiske bonde- og gadekøkken hos LêLê Street Kitchen.

Det mest sofistikerede er kejserkøkkenet, som serveres på de fine restauranter i Vietnams storbyer. Serveringerne her er mere delikate end i bonde- og gadekøkkenet, og de vietnamesiske toprestauranter lader sig inspirere af internationale gastronomiske tendenser, til at skabe nyfortolkninger af klassiske vietnamesiske opskrifter. Der anvendes unikke råvarer af højeste kvalitet, som kombineres til menuer med f.eks. skaldyrsanretninger, udskæringer af okse, and og svinekød og delikate desserter. Altid akkompagneret af asiatisk inspirerede cocktails og de bedste udenlandske vine.

Prøv vores moderne fortolkning af kejserkøkkenet hos Restaurant LêLê.

urter (1)

VIETNAMESISK MAD

Vietnamesisk mad kan inddeles i tre regionen, hver især karakteriseret af det klima og de unikke råvarer, der findes i regionen.

Kortvietnamsorthvid

NORD
I det nordlige højland ligger Hanoi. Regionen grænser op til Kina, hvilket har påvirket madkulturen. Her dominerer den salte smag i det traditionelle køkken, hvor retterne smages til med soja- og fiskessauce.

CENTRUM
I den centrale del besværliggør klimaet, med skiftevis tørke og regntid, dyrkningen af grøntsager. Så her har man udviklet retter med de stærke tørrede krydderier, som oprindeligt blev indført fra nabolandende.

SYD
I det tropiske syd ligger Ho Chi Minh City (tidligere Saigon). Her er der traditionelt en tendens til mere sødlige retter med sukker og kokos som vigtige ingredienser.

 

 

LêLê ApS

Peter Bangs Vej 5C • 2000 Frederiksberg
info@lele.dk • +45 5373 7373
CVR: 29239673