MODERN VIETNAMESE CUISINE

RESTAURANT LÊLÊ

Hos Restaurant LêLê kan du opleve vores moderne vietnamesiske køkken. Her serverer vi nye versioner af de klassiske retter fra det traditionsrige kejserkøkken. Køkkenchef Vincent Chaisy – der har Michelin baggrund – og medejer Anh Lê udvikler den kulinariske stil med inspiration fra internationale gastronomiske tendenser. Maden er enkel, men smagfuld, og uanset om man er til sødt, salt, surt, stærkt, sprødt eller blødt, er der rigeligt at vælge imellem.

I vores cocktailbar serverer vi både klassiskerne og de mere eksperimenterende cocktails – alle lavet med et delikat asiatisk twist. Stemningen på LêLê er på hverdage hyggelig og rolig. Torsdag, fredag og lørdag kan man mærke bylivets puls, f.eks. på vores tilbagevendende DJ & Cocktails-aftener.

KONTAKT & ÅBNINGSTIDER

Vesterbrogade 40, 1620 København V
+45 5373 7373
booking@lele.dk

Mandag-torsdag: 17:00 – 23:30 (køkkenet lukker 22:00)
Fredag-lørdag: 17:00 – 01:00 (køkkenet lukker 22:30)
Søndag: Lukket

DJ & COCKTAILS 

Intet giver en bedre start på weekenden end en lækker cocktail og nogle lige så lækre toner!

På fredage inviterer vi derfor en perlerække af Københavns bedste djs indenfor. De spiller restauranten varm fra kl 22.00-01.00 fredag efter fredag.

FØLG OS

FIND OS

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Bliv inviteret til særarrangementer og få rabatter, gratis opskrifter og seneste nyt fra LêLê. LêLês nyhedsbrev bliver udsendt en gang om måneden på dansk.

Se tidligere nyhedsbreve.


FØDEVARESTYRELSENS KONTROLRAPPORT

HISTORIEN OM LÊLÊ

Lê familien kom til Danmark i 1979 som bådflygtninge fra Vietnam. De bosatte sig i Nordjylland, hvor forældrene hurtigt fik etableret en succesfuld grillbar.

familien_cropped

De fire Lê-søskende så muligheder i deres barndoms vietnamesiske køkken, som frem til starten af 00erne var forholdsvist ukendt i Skandinavien. I 2003 åbnede de, i samarbejde med Pierre Truchot, LêLês første gadekøkken på Vesterbro i København.

Det blev hurtigt meget populært med meterlange køer, og tre år senere åbnede de derfor Restaurant LêLê i de store lokaler 100 meter længere nede ad gaden.

LêLê har på få år skabt respekt om og kærlighed til vietnamesisk mad. Hos os er stemningen levende, og det autentiske vietnamesiske køkken svinger i takt med moderne internationale tendenser.

Det der begyndte som et lille familieforetagende, har i dag udviklet sig til fem Street Kitchens, foodtruck og festivalboder, flere kogebøger, cateringforretning, og en af de største vietnamesiske restauranter i Skandinavien. 

MADKULTUR I VIETNAM

Vietnams madkultur er påvirket af indflydelsen fra den franske gastronomi med landkøkken, bistro og gourmet. På samme måde kan det vietnamesiske køkken inddeles i tre kategorier: bondekøkken, gadekøkken og kejserkøkken.

I de landlige områder af Vietnam spises der efter det simple bondekøkkens traditioner. Retterne består af det, man allerede har i husholdningen og på marken. En klassiker fra bondekøkkenet er simreretten Bo Kho, den stærke oksekødsragout. Opskrifterne er enkle og rustikke, men meget velsmagende.

I Vietnams byer findes det populære gadekøkken. Vietnameseren elsker at spise fra de små gadestande, hvor man altid kan finde nye lækre streetfoodretter og snacks.  Her får du alt fra sprødstegte wontons, friske sommerruller og de lækre bánh mì - en fransk inspireret sandwich med lynstegt kød og friske urter.

Prøv det vietnamesiske bonde- og gadekøkken hos LêLê Street Kitchen.

Det mest sofistikerede er kejserkøkkenet, som serveres på de fine restauranter i Vietnams storbyer. Serveringerne her er mere delikate end i bonde- og gadekøkkenet, og de vietnamesiske toprestauranter lader sig inspirere af internationale gastronomiske tendenser, til at skabe nyfortolkninger af klassiske vietnamesiske opskrifter. Der anvendes unikke råvarer af højeste kvalitet, som kombineres til menuer med f.eks. skaldyrsanretninger, udskæringer af okse, and og svinekød og delikate desserter. Altid akkompagneret af asiatisk inspirerede cocktails og de bedste udenlandske vine.

Prøv vores moderne fortolkning af kejserkøkkenet hos Restaurant LêLê.

urter (1)

VIETNAMESISK MAD

Vietnamesisk mad kan inddeles i tre regionen, hver især karakteriseret af det klima og de unikke råvarer, der findes i regionen.

Kortvietnamsorthvid

NORD
I det nordlige højland ligger Hanoi. Regionen grænser op til Kina, hvilket har påvirket madkulturen. Her dominerer den salte smag i det traditionelle køkken, hvor retterne smages til med soja- og fiskessauce.

CENTRUM
I den centrale del besværliggør klimaet, med skiftevis tørke og regntid, dyrkningen af grøntsager. Så her har man udviklet retter med de stærke tørrede krydderier, som oprindeligt blev indført fra nabolandende.

SYD
I det tropiske syd ligger Ho Chi Minh City (tidligere Saigon). Her er der traditionelt en tendens til mere sødlige retter med sukker og kokos som vigtige ingredienser.

 

LêLê ApS

Peter Bangs Vej 5C • 2000 Frederiksberg
info@lele.dk • +45 5373 7373
CVR: 29239673