TORVEHALLERNE – URBAN KØBMANDSSTEMNING

LÊLÊ STREET KITCHEN

Oplev Københavns urbane torvehaller med liv, stemning og masser af god mad.

LêLê Street Kitchen i Torvehallerne er en specialiseret gren af vores gadekøkkenafdelinger. Vi laver de delikate vietnamesiske bánh mì (fyldte baguettes) og bao (fyldte, dampede hvedebrød lavet i traditionel dampkurv). Vi har også enkelte af de traditionelle Street Kitchen-retter som karrykalkun, spicy oksekødsragout og lækre salater. Endelig har vi makeaway-retter, klar til servering efter let og kort tilberedning derhjemme.

Du kan spise din mad ved boden eller tagen den med udenfor, hvis vejret tillader det. Er du mere til en middag i hjemlige omgivelser, kan du bestille takeaway udbragt eller til afhentning. Velkommen i Torvehallerne!

KONTAKT & ÅBNINGSTIDER

Torvehallerne Hal 2
Frederiksborggade 21, 1360 København
+45 5373 7395
info@lele.dk 

Mandag til torsdag: 10:00 – 19:00
Fredag: 10:00 – 20:00
Lørdag: 10:00 – 18:00
Søndag: 11:00 – 17:00

 

FØLG OS

FIND OS

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Bliv inviteret til særarrangementer og få rabatter, gratis opskrifter og seneste nyt fra LêLê. LêLês nyhedsbrev bliver udsendt en gang om måneden på dansk.

Se tidligere nyhedsbreve.


FØDEVARESTYRELSENS KONTROLRAPPORT

HISTORIEN OM LÊLÊ

Lê familien kom til Danmark i 1979 som bådflygtninge fra Vietnam. De bosatte sig i Nordjylland, hvor forældrene hurtigt fik etableret en succesfuld grillbar.

familien_cropped

De fire Lê-søskende så muligheder i deres barndoms vietnamesiske køkken, som frem til starten af 00erne var forholdsvist ukendt i Skandinavien. I 2003 åbnede de, i samarbejde med Pierre Truchot, LêLês første gadekøkken på Vesterbro i København.

Det blev hurtigt meget populært med meterlange køer, og tre år senere åbnede de derfor Restaurant LêLê i de store lokaler 100 meter længere nede ad gaden.

LêLê har på få år skabt respekt om og kærlighed til vietnamesisk mad. Hos os er stemningen levende, og det autentiske vietnamesiske køkken svinger i takt med moderne internationale tendenser.

Det der begyndte som et lille familieforetagende, har i dag udviklet sig til fem Street Kitchens, foodtruck og festivalboder, flere kogebøger, cateringforretning, og en af de største vietnamesiske restauranter i Skandinavien. 

MADKULTUR I VIETNAM

Vietnams madkultur er påvirket af indflydelsen fra den franske gastronomi med landkøkken, bistro og gourmet. På samme måde kan det vietnamesiske køkken inddeles i tre kategorier: bondekøkken, gadekøkken og kejserkøkken.

I de landlige områder af Vietnam spises der efter det simple bondekøkkens traditioner. Retterne består af det, man allerede har i husholdningen og på marken. En klassiker fra bondekøkkenet er simreretten Bo Kho, den stærke oksekødsragout. Opskrifterne er enkle og rustikke, men meget velsmagende.

I Vietnams byer findes det populære gadekøkken. Vietnameseren elsker at spise fra de små gadestande, hvor man altid kan finde nye lækre streetfoodretter og snacks.  Her får du alt fra sprødstegte wontons, friske sommerruller og de lækre bánh mì - en fransk inspireret sandwich med lynstegt kød og friske urter.

Prøv det vietnamesiske bonde- og gadekøkken hos LêLê Street Kitchen.

Det mest sofistikerede er kejserkøkkenet, som serveres på de fine restauranter i Vietnams storbyer. Serveringerne her er mere delikate end i bonde- og gadekøkkenet, og de vietnamesiske toprestauranter lader sig inspirere af internationale gastronomiske tendenser, til at skabe nyfortolkninger af klassiske vietnamesiske opskrifter. Der anvendes unikke råvarer af højeste kvalitet, som kombineres til menuer med f.eks. skaldyrsanretninger, udskæringer af okse, and og svinekød og delikate desserter. Altid akkompagneret af asiatisk inspirerede cocktails og de bedste udenlandske vine.

Prøv vores moderne fortolkning af kejserkøkkenet hos Restaurant LêLê.

urter (1)

VIETNAMESISK MAD

Vietnamesisk mad kan inddeles i tre regionen, hver især karakteriseret af det klima og de unikke råvarer, der findes i regionen.

Kortvietnamsorthvid

NORD
I det nordlige højland ligger Hanoi. Regionen grænser op til Kina, hvilket har påvirket madkulturen. Her dominerer den salte smag i det traditionelle køkken, hvor retterne smages til med soja- og fiskessauce.

CENTRUM
I den centrale del besværliggør klimaet, med skiftevis tørke og regntid, dyrkningen af grøntsager. Så her har man udviklet retter med de stærke tørrede krydderier, som oprindeligt blev indført fra nabolandende.

SYD
I det tropiske syd ligger Ho Chi Minh City (tidligere Saigon). Her er der traditionelt en tendens til mere sødlige retter med sukker og kokos som vigtige ingredienser.

 

LêLê ApS

Peter Bangs Vej 5C • 2000 Frederiksberg
info@lele.dk • +45 5373 7373
CVR: 29239673