OM MAD & REJSER

VIETNAMESISKE MADTENDENSER

To madtrends som er hotte nu i Vesten, og som altid har været populære i Vietnam:

Bánh mì & Nudelsupper

Bánh mì er vietnamesiske baguetter med forskellige fyld. Du kan smage LêLês udgaver af disse på LêLê Street Kitchen // Torvehallerne.

Nudelsupper:

Pho bo
Vietnamesisk nationalsuppe med oksekød, kanel, stjerneanis, ingefær og risnudler

Bun bo hue
Stærk nudelsuppe med oksekød, rejepasta og citrongræs

Banh canh
Udonnudler

Bun rieu
Krabbesuppe med risnudler

Bun canh
Krabbesuppe med risnudler, vandspinat og tofu

Bun mam
Fermenteret fiskesuppe med skaldyr, flæskesteg og risnudler

Hu tieu
Risnudelsuppe med rejer og svinekød

Mi
Ægnudelsuppe

TIPS I SAIGON

RESTAURANTER

SECRET GARDEN
Home cooked Vietnamese cuisine & Tea house
Meget lækker lille restaurant på rooftop med en lille mini urban garden til. 
158 bis Pasteur street, district 1, saigon

CUC GACH QUAN
10 Dang Tat | Ward Tan Dinh, Ho Chi Minh City District 1,
Økologisk – alt indrettet med genbrug – prøv gerne Muc Xao Me (Tamarind Squid)

XU
75 Hai Ba Trung, District 1, fine dining
Chili Prawns er gode 

3 T
Vietnamesisk barbecue,
29-31 Ton That Thiep, Q1,
Al slags kød som man kan grille ved bordet. Lækker udendørs restaurant på rooftop

COM NIEU SAI GON 
59 HO XUAN Huong street, Q3
Traditionel hverdagsmad

STREETKITCHENS

THANH BINH
140 Le Thanh Ton street, Q 1
Et lille indendørs gadekøkken som har eksisteret i mange år. Meget populær blandt foodies.
Mad: Blanding af forskellige traditionelle gadekøkkenretter som supper, salater og nudelretter.
Har de bedste drikke – prøv rørsukkerjuice med appelsin!

QUAN NAM GIAO
I en gyde
136/15 Le Thanh Ton street, Saigon
En lille restaurant et underjordisk sted med 8 små butikker og private lejligheder.
Folk fra Saigon kommer her, når de vil have andet mad end dét fra Sydvietnam.
Mad: 15 typiske retter fra den berømte kejser Tu Duc-menu fra Hue City. Dampede pandekager, banh beo, banh tam – her får du en masse forskellige retter med rismel dampet i banablade. Salater med sesam og den berømte krydrede oksekødssuppe: Bun bo hue.

BANH XEO 46A
Din Cong Trang street, Q 3
Berømt pandekagerestaurant siden 1950, der startede som et lille udendørs wok-køkken og nu er stor restaurant. Fantastisk atmosfære og livligt gadekøkkenmiljø.
Mad: Lækre, sprøde, saltede pandekager med rejer, svinekød, bønnespirer i kokosmælk og masser af urter. Dampede fisk med rispapir og mange andre retter.

Trend i Saigon med udenlandske restauranter og cafeer:

Blanchy Street D1
Kreativt japansk køkken
74 Hai Ba Trung, district 1 Saigon

Pizza 4P’s
Pizza med at japansk touch
8/15 Le Thanh Ton street, district 1 Saigon

Bang Khuang Cafe
Café, kaffeshop med mad, I en lejlighed.
9 Thai Van lung, district 1, Saigon

The Workshop
Høj kvalitet kaffe i en lækker indretning på øverste etage I en gammel bygning.
27 ngo duc ke, district 1, Saigon

L’usine
Vietnamesisk fransk indrettet café
151/1 Dong khoi street, 1st floor, district 1, Saigon

Antik & galleri

Antique street
38 Le Cong Kieu street, district 1, Saigon

TIPS I HANOI

Chim Sao 
65 ngo hue, Hanoi
Meget lokalt nordvietnamesisk restaurant, hvor den vietnamesiske kreative klasse og kunstnerne holder til. Der serveres rigeligt med risvin og ofte tager man guitaren frem og synger – det er en oplevelse.

Cha Ca La Vong
14 Cha Ca st., Hanoi
En restaurant der er mere end 100 år gammel og kun har serveret 1 ret: Fisk i gurkemejer og andet hemmelig krydderier med dildsalat og risnudler.

HIGHWAY 4
5 Hang Tre, Hoan Kiem, Hanoi
En trendy restaurant med fokus på traditionelt risvin og egnsretter.

LA VERTICALE
19 Ngo Van So st., Hanoi
Restaurant af Didier Corlou, fransk gourmetkok. Moderne vietnamesisk fusionskøkken. Derudover et krydderiværksted.

MADAME HIEN
15 Chan Cam, Hoan Kiem, hanoi
Klassisk vietnamesisk mad med et fransk islæt i dejlige omgivelse af fransk indokinesisk villa. Didier Corlou ejer stedet med sin kone og stedet er en hyldest til hans vietnamesisk svigerfamilie.

PHU QUOC Ø

Bo resort, et dejligt enkelt resort med charmerende bungalows, stor have integreret mellem bungalows. Ejeren går meget op i genbrug og har bygget bungalows af gamle fiskehytter. Hun dyrker selv grøntsagerne og frugt, og de har en fantastisk enkel restaurant nede ved vandet, hvor de laver verdens bedste vietnamesiske ømad.

Øen er nem og ligetil at komme rundt på. Det er en perfekt ø at tage hen i 5 dage, hvor man kan køre rundt på scooter og se de smukke strande, skove og møde lokalbefolkningen. Der er vækst i gang angående hotelbygning men stadig stor charme i de små lokale forretninger, restauranter og markeder. Nemt og trygt at rejse rundt, også selv man er en børnefamilie.

Con Dao Ø

…meget lille ø
Her skal du hen, hvis du bare vil komme ned i gear og forkæles fuldstændigt efter mange hektiske dages rejsen i Vietnams pulsende travlhed.
Six Senses er et must. Og dejligt stille at cykle rundt i den lille bitte by.

DA LAT

Vietnams svar på alperne. Sindssygt smuk bjergby med gamle smukke franske villaer stadig intakt. Det var her franskmændene i sin tid tog hen for at slappe af og få frisk luft og god mad. Det er også her, der dyrkes enormt mange vesterlandske grøntsager som blomkål, kål peberfrugt osv.

Dalat er kendt for grøntsager og frugt. Lige nu sørger de for jordbær til hele Vietnam. Kaffedyrkning er det nye sort.
Kunstner og forfattere er ved at indtage byen og jordpris er steget markant.
Byen har en stor charme i dens arkitektur og de smalle gader, de manges markeder, kaffebarer og utroligt mange lækre spisesteder og gadekøkkener.

Pho Phi Thuyen
Absolut den bedste pho i byen

Bun Bo Hue Thien Trang 2
Stærk nudelsuppe med oksekød og citrongræs, den bedste ever. Her serverer de udover hjemmelavet yoghurt og frugtjuicer.

Cafe Tung
Den ældste kaffebar i Dalat

…og deres fantastiske bagerier med kager og sandwich

HOI AN

Er en lille smuk by, der sender tankerne langt tilbage til tiderne, hvor købmændene kom hertil med alle deres skønne krydderier, silke og meget mere. Der er historik og dejlig stemning, når man går gennem byen. Der er mange små butikker med forskellige håndværk udover mange små lækre gadekøkkener og restauranter.

Det er nemt at komme omkring og man kan cykle rundt på ingen tid. Der er gode spa-hoteller og dejlig strand til at slappe af på. Det er en ideel by at slappe af i og blive forkælet, og så er den fantastisk til børnefamilier.

FIND OS

LÊLÊS NYHEDSBREV

Bliv inviteret til særarrangementer og få rabatter, gratis opskrifter og seneste nyt fra LêLê. LêLês nyhedsbrev bliver udsendt en gang om måneden på dansk.
 

Se tidligere nyhedsbreve.


HISTORIEN OM LÊLÊ

Lê familien kom til Danmark i 1979 som bådflygtninge fra Vietnam. De bosatte sig i Nordjylland, hvor forældrene hurtigt fik etableret en succesfuld grillbar.

familien_cropped

De fire Lê-søskende så muligheder i deres barndoms vietnamesiske køkken, som frem til starten af 00erne var forholdsvist ukendt i Skandinavien. I 2003 åbnede de, i samarbejde med Pierre Truchot, LêLês første gadekøkken på Vesterbro i København.

Det blev hurtigt meget populært med meterlange køer, og tre år senere åbnede de derfor Restaurant LêLê i de store lokaler 100 meter længere nede ad gaden.

LêLê har på få år skabt respekt om og kærlighed til vietnamesisk mad. Hos os er stemningen levende, og det autentiske vietnamesiske køkken svinger i takt med moderne internationale tendenser.

Det der begyndte som et lille familieforetagende, har i dag udviklet sig til fem Street Kitchens, foodtruck og festivalboder, flere kogebøger, cateringforretning, og en af de største vietnamesiske restauranter i Skandinavien. 

MADKULTUR I VIETNAM

Vietnams madkultur er påvirket af indflydelsen fra den franske gastronomi med landkøkken, bistro og gourmet. På samme måde kan det vietnamesiske køkken inddeles i tre kategorier: bondekøkken, gadekøkken og kejserkøkken.

I de landlige områder af Vietnam spises der efter det simple bondekøkkens traditioner. Retterne består af det, man allerede har i husholdningen og på marken. En klassiker fra bondekøkkenet er simreretten Bo Kho, den stærke oksekødsragout. Opskrifterne er enkle og rustikke, men meget velsmagende.

I Vietnams byer findes det populære gadekøkken. Vietnameseren elsker at spise fra de små gadestande, hvor man altid kan finde nye lækre streetfoodretter og snacks.  Her får du alt fra sprødstegte wontons, friske sommerruller og de lækre bánh mì - en fransk inspireret sandwich med lynstegt kød og friske urter.

Prøv det vietnamesiske bonde- og gadekøkken hos LêLê Street Kitchen.

Det mest sofistikerede er kejserkøkkenet, som serveres på de fine restauranter i Vietnams storbyer. Serveringerne her er mere delikate end i bonde- og gadekøkkenet, og de vietnamesiske toprestauranter lader sig inspirere af internationale gastronomiske tendenser, til at skabe nyfortolkninger af klassiske vietnamesiske opskrifter. Der anvendes unikke råvarer af højeste kvalitet, som kombineres til menuer med f.eks. skaldyrsanretninger, udskæringer af okse, and og svinekød og delikate desserter. Altid akkompagneret af asiatisk inspirerede cocktails og de bedste udenlandske vine.

Prøv vores moderne fortolkning af kejserkøkkenet hos Restaurant LêLê.

urter (1)

VIETNAMESISK MAD

Vietnamesisk mad kan inddeles i tre regionen, hver især karakteriseret af det klima og de unikke råvarer, der findes i regionen.

Kortvietnamsorthvid

NORD
I det nordlige højland ligger Hanoi. Regionen grænser op til Kina, hvilket har påvirket madkulturen. Her dominerer den salte smag i det traditionelle køkken, hvor retterne smages til med soja- og fiskessauce.

CENTRUM
I den centrale del besværliggør klimaet, med skiftevis tørke og regntid, dyrkningen af grøntsager. Så her har man udviklet retter med de stærke tørrede krydderier, som oprindeligt blev indført fra nabolandende.

SYD
I det tropiske syd ligger Ho Chi Minh City (tidligere Saigon). Her er der traditionelt en tendens til mere sødlige retter med sukker og kokos som vigtige ingredienser.

 

LêLê ApS

Peter Bangs Vej 5C • 2000 Frederiksberg
info@lele.dk • +45 5373 7373
CVR: 29239673