LÊLÊ CONVENIENCE & HYLDEVARER

LÊLÊS FÆRDIGRETTER er lavet sous vide, hvilket sikrer, at retterne bevarer den gode smag, og råvarerne bibeholder saft, kraft og naturlige næringsstoffer. 

LÊLÊS SALATER er lavet af friske råvarer helt fra bunden og indeholder enten fisk eller kød garneret med masser af friske krydderurter.

LÊLÊS SAUCER & TØRVARER er særligt udvalgt af familien Lê for deres kvalitet og velsmag, som gør at de afrunder den samlede måltidsoplevelse.

LÊLÊS KITKASSER er samlede pakker, hvor vi har samlet de grundingredienser, du skal bruge til at kreere lækre, vietnamesiske retter hjemme i dit eget køkken.

KAN KØBES HOS IRMA  & PÅ COOP.DK.
ELLER HOS LÊLÊ STREET KITCHEN TORVEHALLERNE & LYNGBY.

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV


FØDEVARESTYRELSENS KONTROLRAPPORT

HISTORIEN OM LÊLÊ

Lê familien kom til Danmark i 1979 som bådflygtninge fra Vietnam. De bosatte sig i Nordjylland, hvor forældrene hurtigt fik etableret en succesfuld grillbar.

familien_cropped

De fire Lê-søskende så muligheder i deres barndoms vietnamesiske køkken, som frem til starten af 00erne var forholdsvist ukendt i Skandinavien. I 2003 åbnede de, i samarbejde med Pierre Truchot, LêLês første gadekøkken på Vesterbro i København.

Det blev hurtigt meget populært med meterlange køer, og familien har udviklet forretningen derfra.

LêLê har på få år skabt respekt om og kærlighed til vietnamesisk mad. Hos os er stemningen levende, og det autentiske vietnamesiske køkken svinger i takt med moderne internationale tendenser.

Det der begyndte som et lille familieforetagende, har i dag udviklet sig til flere Street Kitchens, foodtruck og festivalboder, kogebøger, convenienceprodukter og en cateringforretning.

MADKULTUR I VIETNAM

Vietnams madkultur er påvirket af indflydelsen fra den franske gastronomi med landkøkken, bistro og gourmet. På samme måde kan det vietnamesiske køkken inddeles i tre kategorier: bondekøkken, gadekøkken og kejserkøkken.

I de landlige områder af Vietnam spises der efter det simple bondekøkkens traditioner. Retterne består af det, man allerede har i husholdningen og på marken. En klassiker fra bondekøkkenet er simreretten Bo Kho, den stærke oksekødsragout. Opskrifterne er enkle og rustikke, men meget velsmagende.

I Vietnams byer findes det populære gadekøkken. Vietnameseren elsker at spise fra de små gadestande, hvor man altid kan finde nye lækre streetfoodretter og snacks.  Her får du alt fra sprødstegte wontons, friske sommerruller og de lækre bánh mì - en fransk inspireret sandwich med lynstegt kød og friske urter.

Det mest sofistikerede er kejserkøkkenet, som serveres på de fine restauranter i Vietnams storbyer. Her lader de vietnamesiske toprestauranter sig inspirere af internationale gastronomiske tendenser og skaber nyfortolkninger af klassiske vietnamesiske opskrifter. 

Prøv det vietnamesiske bonde- og gadekøkken hos LêLê Street Kitchen.

 

urter (1)

VIETNAMESISK MAD

Vietnamesisk mad kan inddeles i tre regioner, hver især karakteriseret af det klima og de unikke råvarer, der findes i regionen.

Kortvietnamsorthvid

NORD
I det nordlige højland ligger Hanoi. Regionen grænser op til Kina, hvilket har påvirket madkulturen. Her dominerer den salte smag i det traditionelle køkken, hvor retterne smages til med soja- og fiskessauce.

CENTRUM
I den centrale del besværliggør klimaet, med skiftevis tørke og regntid, dyrkningen af grøntsager. Så her har man udviklet retter med de stærke tørrede krydderier, som oprindeligt blev indført fra nabolandene.

SYD
I det tropiske syd ligger Ho Chi Minh City (tidligere Saigon). Her er der traditionelt en tendens til mere sødlige retter med sukker og kokos som vigtige ingredienser.

 

LêLê ApS • Peter Bangs Vej 5C • 2000 Frederiksberg • info@lele.dk • +45 5373 7373 • CVR: 29239673