
Dette er absolut en af de største klassiker i Vietnam, og repræsenterer landets mad meget præcis, så hvis du leder efter en ærkevietnamesisk ret, så led ikke længere.
Ingredienser
- 12 tigerrejer – 50 g
- ½ agurk
- Cirka 20 mynteblade
- 12 lollo rosso-salatblade
- 1 pakke:
- LêLê risnudler
- LêLê rispapir
- LêLê fiske-dipsauce
- LêLê hosin-dipsauce
Sådan gør du
- Pil rejerne, men lad halen være intakt. Kog rejerne i 2-3 minutter, og lad dem dryppe af.
- Læg nudlerne i blød i varmt vand i cirka 20 minutter.
- Dyp dem herefter i kogende vand i cirka 10 sekunder.
- Skyl dem hurtigt i koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte.
- Skyl agurk, mynte og salat.
- Skær agurk i stave.
- Fyld en stor skål med koldt vand.
- Dyp et stykke rispapir i vandet, tag det straks op, og læg det på et viskestykke.
- Læg to salatblade midt på det opblødte rispapir.
- Fordel tre mynteblade, risnudler, agurkestave og 2 tigerrejer ovenpå.
- Rul rullen en gang rundt, fold højre og venstre side ind mod midten, og rul rullen færdig.
- Sørg for at der er fyld nok til cirka 6 ruller.
- Skær dem i halve, og anret dem i et fad, så de står op.
- Server med
- LêLê fiske-dipsauce
- LêLê hoisin-dipsauce
LêLês risnudler, – rispapir, – fiske dipsauce og – hosin dipsauce kan købes i alle LêLê Street Kitchens, hos Irma supermarkederne, samt i Mad & Vin, Magasin, Kongens Nytorv.
Hvis du føler dig inspireret og har lyst til at prøve kræfter med det Vietnamesiske køkken, så kan du finde opskrifterne i kogebogen “LêLês Grønne Køkken” som kan købes i et af vores Street Kitchens.
Del din glæde for Vietnam